joi, 24 iunie 2010

Prevenire si interventie dezastre

Dezastrele naturale lovesc in toate tarile, indiferent de conditia lor economica. Cresterea rapida a populatiei si urbanizarea in expansiune, degradarea mediului cauzata de despaduriri, schimbarea cursurilor apelor si cresterea folosirii unor resurse pe cale de a se epuiza, globalizarea si dezvoltarea economica rapida, razboaiele si miscarile masive de populatie au un mare impact asupra planetei, crescand frecventa si consecintele dezastrelor.

Un dezastru poate produce tulburari masive in functionarea societatii si ii poate compromite mediul, la toate nivelurile. Frecventa si complexitatea crescuta a dezastrelor au prezentat provocari pentru Crucea Rosie Romana inca din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este singura organizatie umanitara din tara care, in conformitate cu legea 139/1995 modificata si completata de Legea nr. 524/2004, Statutul SNCRR, Legea 481 din 2004 privind protectia civila, HG 2288 din 2004, are atributii clare ca auxiliara a autoritatilor publice, mai ales in domeniu prevenirii si interventiei in caz de dezastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu